Marcellinho

Marcellinho

Blognotes

Ik kreeg een gratis weblog bij mijn website ruimte.
Als oudere jongere een weblog beginnen, da's wel een uitdaging. Maar er is genoeg om over te schrijven, want de wereld staat nooit stil (en ik ook niet trouwens...) en daarnaast hoop ik dat er ergens in die wereld iemand is mijn verhalen dusdanig interessant vindt dat ik het niet helemaal voor niks doe. Want ik mag het wel leuk vinden om hier wat te schrijven zo nu en dan, een beetje interactie is zeer welkom, en helpt mij weer vooruit, want ook bloggen kun je volgens mij leren....misschien wordt het ooit nog eens wat. En die interactie kan via de commentaren in dit blog, via mijn website, email en via twitter. Leuk om nog eens van je te horen !
Marcellinho.


With my webspace came a free webblog.
Starting a blog as an elderly youngster, that's quite a challenge. But there's plenty to write about, because the world never stands still (and neither do I ....) so I hope that somewhere in that world, there is someone that thinks my stories are worth reading, so I'm not doing this for nothing.
I do like to write here occasionally, but some interaction is very welcome, and helps me to move forward, I think blogging is something you actually can learn.... someday it might even be worthwile reading for more than just my friends and family.
You can interact via the comments in this blog, through my website, email or via twitter. Nice to hear from you again!

Marcellinho.

BBQ time

MarcellinhoPosted by Marcellinho Sun, July 21, 2013 20:39:20
Zojuist heb ik de BBQ aangezet bij mijn vakantiehuisje.... zo'n kleintje, een zwart rond bakje, dat ik afgelopen voorjaar heb meegepikt bij een tuincentrum. Ik was nooit zo van het BBQen (het duurt altijd zo lang voor het vlees klaar is) dus voor die enkele keer dat ik dat doe had ik altijd zo'n klein wegwerpachtig dingetje waar je net een hamburgertje en een sateetje op kwijt kon om vervolgens weer vol goede moed het volgende snackje erop te leggen in de hoop dat het diner niet tot middernacht hoefde te duren.... Maar om dat risico geheel uit te sluiten was het dit voorjaar tijd voor wat beters.....En inderdaad was er nog heel wat mogelijk buiten dat kleine trouwe BBQ-tje....tot aan buitenkeukens met een koelkast en vitrinekast aan toe.... Nou, dat ging hem dus sowieso niet worden....geen plek voor en al helemaal geen investering waard naar mijn mening. Al was het maar omdat het vlees moet smaken naar bbq....hoorde ik om me heen.....op mijn vraag hoe dat dan moet smaken bleven de antwoorden vaag klinken, varierend van "je moet de rook kunnen proeven" tot "zo'n avond kan best wat langer duren"..... Tja... dat zal dan wel.... dus vol goede moed naar het tuincentrum en een kleine stap voorwaarts gemaakt.... dwz een kleine stap voor een man maar een grote stap voor mijn bbq vertrouwen....een BBQ waar met gemak 5 hamburgers en ook nog eens 5 sateetjes tegelijk op kunnen.... Inmiddels zijn we weer een paar maanden verder en beleven we de afgelopen weken op vakantie temperaturen tot 30*C en hoger, met dientengevolge lange avonden met mogeljjkheden om te barbequeen te over. En inderdaad, vrienden komen ook steeds vaker meedoen....en dan blijkt weer de beperking van zo'n klein zwart BBQtje....morgen sta ik weer bij het tuincentrum. Tegenwoordig dient gemak toch echt de mens....een stevige BBQ moet er uiteindelijk toch maar gaan komen....liefst electrisch of minimaal op gas..... wel zo gemakkelijk en geen gehannes meer met voorverwarmen van kooltjes en wachten tot die BBQ klaar is voor gebruik om vervolgens in een uur de maaltijd te verslinden omdat anders diezelfde kooltjes uitgegloeid zijn en het vlees niet meer gaar te krijgen is.....al doende leert men, en naarmate de jaren vorderen vordert bij mij ook het creeren van gemak voor hen die komen eten en voor mezelf......Eet smakelijk ! Bij mij gaat dat morgen zeker lukken ! Marcellinho


  • Comments(0)//weblog.marcellinho.nl/#post29