Marcellinho

Marcellinho

Blognotes

Ik kreeg een gratis weblog bij mijn website ruimte.
Als oudere jongere een weblog beginnen, da's wel een uitdaging. Maar er is genoeg om over te schrijven, want de wereld staat nooit stil (en ik ook niet trouwens...) en daarnaast hoop ik dat er ergens in die wereld iemand is mijn verhalen dusdanig interessant vindt dat ik het niet helemaal voor niks doe. Want ik mag het wel leuk vinden om hier wat te schrijven zo nu en dan, een beetje interactie is zeer welkom, en helpt mij weer vooruit, want ook bloggen kun je volgens mij leren....misschien wordt het ooit nog eens wat. En die interactie kan via de commentaren in dit blog, via mijn website, email en via twitter. Leuk om nog eens van je te horen !
Marcellinho.


With my webspace came a free webblog.
Starting a blog as an elderly youngster, that's quite a challenge. But there's plenty to write about, because the world never stands still (and neither do I ....) so I hope that somewhere in that world, there is someone that thinks my stories are worth reading, so I'm not doing this for nothing.
I do like to write here occasionally, but some interaction is very welcome, and helps me to move forward, I think blogging is something you actually can learn.... someday it might even be worthwile reading for more than just my friends and family.
You can interact via the comments in this blog, through my website, email or via twitter. Nice to hear from you again!

Marcellinho.

Tijd en prioriteit

MarcellinhoPosted by marcellinho Sat, December 10, 2011 19:48:49
Het is een tijdje stil geweest op mijn weblog. Dat heeft verschillende oorzaken, die varieren van te weinig tijd tot te weinig tijd..... Natuurlijk, maar gaat het dan om te weinig tijd hebben of te weinig tijd maken? Het zal wel die laatste zijn, want er was wel tijd om op vakantie te gaan, om met mijn zoon allerlei activiteiten te ondernemen en met mijn dochter de grootste beker die ik ooit gewonnen heb te winnen tijdens een vader-dochter weekend. ('t was ook meteen de eerste, dus logischerwijs ook meteen de grootste, vandaar... smiley) Maar om maar eens terug te komen op het fenomeen tijd hebben voor bepaalde activiteiten..... tijd heb je daar niet voor, tijd maak je ervoor. Tijd met lange ij en d maak je voor priori-TEIT met korte ei en t. Zo eenvoudig is het dus blijkbaar. We hebben het allemaal druk en we hebben nergens tijd voor hoor ik overal. En eigenlijk is het gewoon kletskoek. Want we hebben tijd genoeg, we maken alleen geen tijd voor de juiste prioriteit. Want we moeten werken, opruimen, huishouden doen, en... Ehmmm, moeten we dat? Waarom dan? Kan dat allemaal niet een dagje wachten? Of komen we dan weer tijd te kort? Vicieuze cirkel noemen we dat. En de enige manier om die vicieuze cirkel te doorbreken is het stellen van prioriteiten. Let wel op dat we dat op de juiste manier doen, m.a.w. doen wat je echt moet doen boven datgeen wat kan wachten tot morgen...... of overmorgen..... en niet datgeen doen wat leuk is maar eigenlijk kan wachten tot morgen.... of overmorgen...... Goh, dilemma.... moet ik nu dit blog afschrijven of op de bank gaan liggen en kijken wat er op tv is? Eigenlijk hoef ik beide niet nu....ik kan ook gewoon keuzes maken om in huis te gaan rommelen, want dat was ik de hele dag al aan 't doen en ik was lekker opgeschoten. Keuzes maken dus.......beschikbare tijd verdelen over de juiste prioriteiten..... dat wordt lastig.....want mijn zoon staat al weer met zijn voetbal bij de voordeur. Daar gaan we weer.......prioriteiten stellen moet je ook leren.......kun je dat leren ? Of is dat een gevoel.... Op dit moment lijkt qualitytime met mijn zoon een prioriteit...... de belangrijkste en meteen de leukste..... Tja, hoe moeilijk kan het zijn........ Kom, jas aan en naar 't voetbalveld.... ! smiley Marcellinho
  • Comments(0)//weblog.marcellinho.nl/#post23