Marcellinho

Marcellinho

Blognotes

Ik kreeg een gratis weblog bij mijn website ruimte.
Als oudere jongere een weblog beginnen, da's wel een uitdaging. Maar er is genoeg om over te schrijven, want de wereld staat nooit stil (en ik ook niet trouwens...) en daarnaast hoop ik dat er ergens in die wereld iemand is mijn verhalen dusdanig interessant vindt dat ik het niet helemaal voor niks doe. Want ik mag het wel leuk vinden om hier wat te schrijven zo nu en dan, een beetje interactie is zeer welkom, en helpt mij weer vooruit, want ook bloggen kun je volgens mij leren....misschien wordt het ooit nog eens wat. En die interactie kan via de commentaren in dit blog, via mijn website, email en via twitter. Leuk om nog eens van je te horen !
Marcellinho.


With my webspace came a free webblog.
Starting a blog as an elderly youngster, that's quite a challenge. But there's plenty to write about, because the world never stands still (and neither do I ....) so I hope that somewhere in that world, there is someone that thinks my stories are worth reading, so I'm not doing this for nothing.
I do like to write here occasionally, but some interaction is very welcome, and helps me to move forward, I think blogging is something you actually can learn.... someday it might even be worthwile reading for more than just my friends and family.
You can interact via the comments in this blog, through my website, email or via twitter. Nice to hear from you again!

Marcellinho.

Vakantie

MarcellinhoPosted by marcellinho Sun, May 08, 2011 21:49:18
Deze week had ik een weekje vakantie. smiley Het heerlijke weer maakte dat het een prima weekje geworden is. Mijn vaste vakantiestek in Drenthe waar ik al jaren kom ligt in een prachtig bos, waar de eekhoorns, vogels en allerlei ander (on-) gedierte vrolijk in het rond springen en vliegen. Een verademing, als ik dat vergelijk met de gejaagde omgeving waar ik me normaal gesproken in bevind.
's Morgens wakker worden van de lijsters, merels en nachtegaals is echt heel anders dan wakkerworden van een 747 die weer eens te vroeg draait en vervolgens over mijn huis dendert zodat de glazen bijna uit de vitrinekast vliegen. Hoe ver moet je gaan om lekker op vakantie te kunnen? smileyInderdaad, ik heb al een groot deel van de wereld mogen bekijken, en mijn reiswereld achtergrond was daar vooral debet aan. Het hele verre oosten, delen van Canada en een groot deel van Amerika staan op de lijst als 'been there, done that'. De Antillen en de zuidelijke middellandse zee landen staan voor een groot deel al op de lijst afgestreept. Zodoende zijn de prachtigste landschappen, de indrukwekkendste flora en fauna, de intiemste stranden en een aantal van de meest geweldige steden al voorbijgekomen. Ik heb inmiddels 4 van de 7 wereldwonderen mogen aanschouwen en ook in Europa is het lijstje 'to do' al stevig afgestreept. Maar als ik in Drenthe kom en smorgens vroeg in het opkomende zonnetje op mijn bankje in het bos zit met een lekkere sterke bak koffie, de eekhoorns voorbij flitsen en de vogels hun mooiste serenades brengen, is het echt vakantie. smileyEn ja, Mauii was ook mooi, Borocay was prachtig relaxed, New York slaapt nooit, duiken in Egypte was onbeschrijfelijk, Icespeedway in Kazachstan was geweldig en het Yeath museum in Thailand was zo indrukwekkend, dat ik dat nooit meer vergeet. Maar de herten in het Drents landschap, de fietstochten in de avondzon, de koffie bij het ochtendgloren en de relaxte atmosfeer van het vakantievieren aldaar maken dat het wat mij betreft helemaal niet nodig is om 10 uur of meer te vliegen om vervolgens handdoek aan handdoek op een overvol strand te gaan liggen. smiley
Morgen zit mijn weekje vakantie er weer op en mag ik weer aan het werk. Dan krijg ik weer te maken met een volle emailbox die leeg moet zijn aan het einde van de dag en een telefoon die niet stilstaat..... Dan denk ik met weemoed terug aan dat weekje Drenthe, met elke morgen die vogelserenade, bijna elke avond die prachtige natuurtochten, en ja, ook die locale buurtsupermarkt, waar ze je boodschappen nog inpakken bij de kassa..... smileyEn dat afwassen na een lekker maaltje buiten in dat avondzonnetje, tja, dat hoort er dan wel weer bij..... Je kunt tenslotte niet alles hebben.......smiley

Marcellinho

  • Comments(0)//weblog.marcellinho.nl/#post22