Marcellinho

Marcellinho

Blognotes

Ik kreeg een gratis weblog bij mijn website ruimte.
Als oudere jongere een weblog beginnen, da's wel een uitdaging. Maar er is genoeg om over te schrijven, want de wereld staat nooit stil (en ik ook niet trouwens...) en daarnaast hoop ik dat er ergens in die wereld iemand is mijn verhalen dusdanig interessant vindt dat ik het niet helemaal voor niks doe. Want ik mag het wel leuk vinden om hier wat te schrijven zo nu en dan, een beetje interactie is zeer welkom, en helpt mij weer vooruit, want ook bloggen kun je volgens mij leren....misschien wordt het ooit nog eens wat. En die interactie kan via de commentaren in dit blog, via mijn website, email en via twitter. Leuk om nog eens van je te horen !
Marcellinho.


With my webspace came a free webblog.
Starting a blog as an elderly youngster, that's quite a challenge. But there's plenty to write about, because the world never stands still (and neither do I ....) so I hope that somewhere in that world, there is someone that thinks my stories are worth reading, so I'm not doing this for nothing.
I do like to write here occasionally, but some interaction is very welcome, and helps me to move forward, I think blogging is something you actually can learn.... someday it might even be worthwile reading for more than just my friends and family.
You can interact via the comments in this blog, through my website, email or via twitter. Nice to hear from you again!

Marcellinho.

onderhandelen en ruzieen

MarcellinhoPosted by marcellinho Sat, August 28, 2010 13:24:49

Zoals ik in een vorig berichtje al eens schreef, 't wordt leuk, 't wordt spannend en 't wordt hilarisch. Ik wist alleen niet dat zò leuk, spannend en hilarisch zou worden.

De oud-informateur die zelf de aanstichter was van de onderhandelingen over het minderheidskabinet vindt nu op eens dat het eigenlijk geen pas heeft en dat er een time out genomen moet worden om maar eens even te kijken hoe het anders kan. Goh, eigenlijk zegt ie gewoon: ik heb het in eerste instantie niet goed gedaan, en dat moet maar even gecorrigeerd worden. En ook dat doet ie niet goed volgens mij, want dat kun je beter wat diplomatieker aanpakken. 't Lijkt wel of er geen einde komt aan die soap. Ondanks dat er geroepen werd dat het einde in zicht is en de zwaarste hobbels wel genomen zijn, moet er nog 't een en 't ander worden geregeld, dus het kan nog wel een week of 2 duren. Jammer, net geen nieuw kabinet voor prinsjesdag......dat was leuk geweest, om niet te zeggen hard nodig..........

't Wordt trouwens nog wat, stel je voor dat ze er straks uit komen. En ze hebben een minderheidsaccoord en een gedoogaccoord. En stel dat dat accoord ook nog door het partijcongres van het CDA komt, dan gaan ze vol frisse moed van start in een nieuw kabinet. Alles wat ze doen moet dan nog door de Senaat heen, de Eerste Kamer. En daar hebben ze geen meerderheid. Benieuwd hoe dat moet. 3 maanden onderhandeld, alles tot op de details toegevoegd aan een regeeraccoord, maar van regeren komt het niet omdat de Senaat niet meewerkt..... Zouden ze dat niet in de gaten hebben? Of zit ik nu voor mijn beurt te praten en zijn ze in die achterkamertjes ook daar mee bezig..? Ach, vandaar dat het zo lang duurt....

En tussendoor worden onderling ook nog de nodige appeltjes geschild. Leuk dat de een roept dat het accoord "CDA proof " moet zijn, waarop de ander roept dat die ene maar op vakantie moet en niet zo moet zeuren. Leuk ook dat al die oude zgn CDA-corifeen roepen dat het allemaal zo niet kan en dat het allemaal beter moet en anders. Volgens mij had het CDA bij de verkiezingen zo veel verloren dat ze blij moeten zijn dat ze ueberhaupt mee aan tafel mogen zitten, laat staan meepraten. 't zou mij niet verbazen als je straks een 2-deling krijgt, een die met de C begint en een die met de D begint. En dan nog, wat is eigenlijk "CDA proof "? Als ik het zo vanaf de zijlijn bekijk betekent dat nog al wat. Want de ene helft wil helemaal niet en de andere helft wil wel maar roept het niet hard genoeg, dus die worden straks overstemd..... We gaan toch niet weer nieuwe verkiezingen krijgen binnen het jaar...? 't zou me niet verbazen.........

Sowieso lijkt het wel spannend om eens een jaartje vooruit te kijken, hoe zou het politieke landschap er dan uitzien ? Misschien zijn we wel 2 kabinetten verder en is de PVV door de mand gevallen. Misschien komt het tot een 2-deling in het CDA en wordt de VVD met Rutte absoluut veruit de grootste. Of misschien wordt de PVV nog wel eens zo groot omdat ze het zo duidelijk en slim hebben gedaan. Wie het weet mag het zeggen.

Zo langzamerhand wordt het echter wel eens tijd dat er resultaten worden bekendgemaakt. Daar hebben we toch recht op, want wij hebben met z'n allen gekozen. Welke ministeries gaan er verdwijnen of worden samengevoegd, hoeveel ga ik er straks in koopkracht op achteruit, wat zijn de plannen met de hypotheekrente, de wegenbelasting, de kinderopvang en de zorg, allemaal zaken die mij direct aangaan en waar ik straks met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid een stevig verhoogde rekening van gepresenteerd ga krijgen, met dank aan al die jaren broddelwerk van de vorige kabinetten.

't zal mij benieuwen, maar dat het onmogelijk te voorspellen is wat voor gedrocht van een regeeraccoord er komt, dat is wel zeker. EN dat het mij weer handen vol geld gaat kosten, da's ook wel zeker. Ik speelde nog niet mee in de staatsloterij.....Tijd voor een staatslot??

Marcellinho.

  • Comments(0)//weblog.marcellinho.nl/#post14