Marcellinho

Marcellinho

Blognotes

Ik kreeg een gratis weblog bij mijn website ruimte.
Als oudere jongere een weblog beginnen, da's wel een uitdaging. Maar er is genoeg om over te schrijven, want de wereld staat nooit stil (en ik ook niet trouwens...) en daarnaast hoop ik dat er ergens in die wereld iemand is mijn verhalen dusdanig interessant vindt dat ik het niet helemaal voor niks doe. Want ik mag het wel leuk vinden om hier wat te schrijven zo nu en dan, een beetje interactie is zeer welkom, en helpt mij weer vooruit, want ook bloggen kun je volgens mij leren....misschien wordt het ooit nog eens wat. En die interactie kan via de commentaren in dit blog, via mijn website, email en via twitter. Leuk om nog eens van je te horen !
Marcellinho.


With my webspace came a free webblog.
Starting a blog as an elderly youngster, that's quite a challenge. But there's plenty to write about, because the world never stands still (and neither do I ....) so I hope that somewhere in that world, there is someone that thinks my stories are worth reading, so I'm not doing this for nothing.
I do like to write here occasionally, but some interaction is very welcome, and helps me to move forward, I think blogging is something you actually can learn.... someday it might even be worthwile reading for more than just my friends and family.
You can interact via the comments in this blog, through my website, email or via twitter. Nice to hear from you again!

Marcellinho.

Onvoorspelbaar en kleurenblind ?

MarcellinhoPosted by marcellinho Sat, June 19, 2010 14:34:39

Met het risico dat ik in herhaling val, dit keer een bericht over onvoorspelbaarheid. Herhaling? Jazeker, want ik heb het er al eens over gehad. Er was geen pijl te trekken op de uitslagen van de verkiezingen. En ook niet op de gevolgen daarvan, als die uitslag uiteindelijk wel bekend zou zijn. Het is het 'understatement of the year' gebleken. smiley

't Is inmiddels ruim een week geleden en het politieke landschap is nog nooit zo verdeeld geweest als nu. Normaal gesproken is de politiek geschokt over van alles en nog wat, nu ben ik geschokt over de gevolgen van de resultaten van de verkiezingen. Want de kiezers hebben de politiek doen schudden op haar grondvesten. Er is een fragmentatiebom in het politieke bestel gesmeten, maar de politiek wil er niets van weten.

Onvoorspelbaar ? Aan de ene kant wel, want wie had voorzien dat CDA 20 zetels zou verliezen en PVV op 24 uit zou komen ? Wat dat betreft lijkt het net het WK in Zuid Afrika. Als je vooraf had voorspeld dat Servie de Duitsers zou afdrogen, zou je voor gek versleten zijn. En dat Zwitserland Spanje de das omdeed in een zomers Durban was ook ondenkbaar.

Inmiddels zitten we voor de 2e wedstrijd van Nederland, tegen Japan deze keer, en ook in Durban. Ook onvoorspelbaar wat daar uit gaat komen. De vorige keer dat we tegen Japan speelden was vorig jaar in de vriendschappelijke wedstrijd die Nederland een beetje vertekend uiteindelijk met 3-0 won. Ik zou er deze keer geen weddenschap op durven loslaten. Ik heb in de pool 3-1 gezegd, maar wie weet, een Jabulani kan raar rollen. smiley
Het spelletje kan nog altijd heel raar uitvallen. Onverwachte gele en rode kaarten of een blessure en er kunnen zomaar spelers letterlijk en figuurlijk buitenspel worden gezet. Goh, dan zijn we weer net waar ik naar toe wilde. Want in de informatieperiode gebeurt hetzelfde. Daar worden door achterkamerpolitiek en weigerachtige houding van 't CDA ook partijen buiten spel gezet. Het CDA weigert de arena te betreden als de PVV ook meedoet en de VVD weet het allemaal niet meer... Het gevolg is dat de er nu gekeken gaat worden naar een (gewenste of ongewenste...?) maar wellicht mogelijke paars plus optie.

Dus ook hier staan feitelijke winnaars gewoon buitenspel want intussen nadert 1 juli, de dag waarop Rutte premier van zijn eerste kabinet Rutte wil zijn en dat wordt lastig, want er komt vooralsnog geen kabinet met CDA en PVV, en premier zijn in een paars-plus kabinet is wel een hele ruk naar links voor een rechtse voorman. Ziedaar het dilemma in politiek Nederland. Paars, rood, groen, hoe moet dat toch allemaal straks ? Daadkracht roept Femke, jaja..... Geen tussenstap maar een 1e stap naar paars plus zei Alexander, ook al zo'n kreet. En Cohen roept dat Rutte kleur moet bekennen....je zou er kleurenblind van worden. Laten we ons voorlopig maar op ons voetballende oranje concentreren, ook enigszins onvoorspelbaar maar toch, de resultaten zijn tot nu toe een stuk beter en de amusementswaarde is een stuk hoger dan dat politieke geneuzel over paars, groen en rood......... smiley

Marcellinho

  • Comments(0)//weblog.marcellinho.nl/#post11